söndag, juni 01, 2008

Segling till Ibiza

En rejäl skur kom tidigt på morgonen, men sedan klarnade det upp och solen kikade fram! Vi hissade segel och bar oss iväg mot Ibiza. Vi fick en riktig kanonsegling. Det gungade lite och Tilda kräktes för första gången på resan. Vi åkte först ut och tittade närmare på ett par riktigt tuffa öar.

Efter öarna bar det av till en mysig vik med små fiskebåtar guppande i. Vi skämtade om att vi kanske skulle flytta dit och pappa skulle ha den minsta fiskebåten som sin. Tilda tjoade ”neej” och vi tänkte att det är klart hon inte vill flytta. Men det var inte själva flytten som inte fungerade, utan storleken på fiskebåten! Det blev god medelhavslunch bestående av god, färsk baguette, tonfiskröra, goda ostar och lite grönsaker givetvis!

Vid 17.30 satte vi full fart mot Ibiza town. Det skulle blåsa upp på kvällen och vår vik var väl trång. Anlände till hamnen vid 19.30 i rejäl vind. Mycket bra hamn och välordnade restauranger och boutiquer. Tyvärr visste dem att ta betalt här – 120 € för en natt! Då får man man dessutom betala 2€ per dusch också…

Inga kommentarer: