måndag, juni 16, 2008

En het dag i Vilamoura

Mamma Ulrika vaknade först, kl 09.30. Smög upp och hoppade i springskorna. Tog sig en joggingtur – härligt! Väl hemma vid 10.15 hade pappa & Tilda precis vaknat till och låg och myste. Tilda hittade ”plast” på pappas rygg. När David strax efteråt anslöt sig till mysstunden, upplyste han om att det faktiskt var pappa som flådde på ryggen, inte plast!

Det blev en mycket sen frukost (11.30) och en ”Fix och trix” dag. Storstädning i ”Owners cabin (ja det var inte vi som kom på det namnet), tvätt av sex tvättar, fixande med 220 volt ström och annat smått och gott.

På eftermiddagen tog mamma med sig barnen för en tur till stranden. Det blåste rejält och Tilda var rädd innan vi gick ur hamnen. Hon skrek som en tok lagom till vi anlände till stranden. Det var ingen långgrund strand det här inte och vågorna gick jättehöga. När vi väl anlänt till stranden kom badvakten och upplyste oss om att vi inte fick vara där! Pust – en livrädd unge och väldigt höga vågor! Mamma Ulrika gick tillbaka till båten med Tilda och överlät med varm hand till Håkan att ta hem gummibåten!

Middag blev en god wok med entrecote och Teriyakisås – mums!

Håkan kopplade in TV:n så att vi kunde se hur Schweiz slog Portugal i fotboll. Hörde i går från en kypare att Portugal skulle ta ”lätt” på matchen och låta B-spelarna spela – så lite rätt åt dem var det ju!

Nu laddar vi för sista seglingen till Cascais (utanför Lissabon), för att där få besök av Torslandamolinarna, för att fira en äkta svensk midsommar, i Portugal. Det skall bli kul. Vi har säkrat sillen och nubben men frågan är hur det går med prästkragarna och björkarna till midsommarstången. Vi återkommer med rapport.

1 kommentar:

Annie sa...

Hej hopp!
Fick veta av maken idag att ni ringt i går kväll (vi leker "jag är ute när gubben min är inne"-leken hela tiden just nu - nytt jobb är kul men jobbigt!) och att ni har en slottid åt oss! Den tar vi GÄRNA! Kan vi höras för mer detaljer? Har försökt att ringa både Ulrikas och Håkans mobil i kväll, men inget napp.
Provar igen.
Kram till er alla och Lukas hälsar till David att det skall bli JÄTTEKUL ;-)! (Buster är på tennisläger i Kalmar och vet ännu ingenting...)
Annie