fredag, maj 30, 2008

Formentera!

Idag har det varit en sådan där kanondag igen! Vaknade i vår vik som vi nu, efter en natt , börjar känna oss riktigt hemma i. Begav oss av i motvind (det enda negativa idag) mot Formentera. Vädret var kanon och vi såg återigen delfiner – super!
Ibiza är en otroligt fin ö, om man bortser från de hotellkonstellationer som finns klustrade runt ön. Vi åkte som sagt till Formentera, vilket tog ca 3,5 timma. Pilotboken sa att det var stört omöjligt att få en plats i hamnen. Vi anropade på VHF:en och fick en plats, plats 34, vilket visade sig vara den absolut bästa platsen i hela hamnen. Oj vilken mysig hamn de hade i Formentera! Extremt välordnad, ganska liten, mysig och med bekvämlighetsinstanserna på mycket nära avstånd!

Så fort vi lagt till så hoppade vi i gummibåten och åkte till stranden. Stranden var finkorning och vattnet turkaskitigt, m a o turkost! När vi närmade oss stranden så blev vi bryskt påminda om vad vi läst om i boken om Formatera, nudisterna gillar ön! Det var en hel hög nakenbadare på stranden och speciellt en stor, kraftig tysk man som gick (stod, cirklade, promenerade e t c) runt och ”bystade” upp sig. Jacob, som för övrigt är en mycket pryd man, uttryckte: ”vad där det för idioter som är nakna på stranden?”


Strandenstunden var sagolik och på kvällen bjöd Anna & Fanny oss på restaurang. Mycket gott!

Fanny har underhållit oss med sina fantastiska kommentarer större delen av dagen och kvällen – hon är bara 2,5 men har mycket, mycket ”kloka” ting att förmedla till sin omgivning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Tilda! Jag har badat och jag längtar efter dig!!!
Jag har åkt båt.
Kram från Alice!!!