lördag, juni 14, 2008

Vilamoura

En mycket bra segling tidigt på morgonen. Ulrika var jättetrött framåt småtimmarna och höll på att somna många gånger, men piggade på sig efter att ha satt Liza Marklund, Nobels Testamente i CD spelaren.

Här söderut (jmf med Sverige) går solen ner ca 22 och upp ca 07 på morgonen. När man natttseglar så skulle man definitivt önska sig mer svenska soltider!


Vinden mojnade vid 11-tiden på förmiddagen och det blev dans framförd av Tilda & David i sittbrunnen. Musiken var caribisk och stämningen på topp. Besök fick vi dessutom av delfiner samt två sköldpaddor, de sistnämndas besök var troligen mer ofrivilligt än delfinernas dock!

Vi lade till i Vilamoura kl 15. Checkade in båten vid reception-desk. Ulrika ansvarade för tilläggningen både i receptionen samt kanske mer imponerande (ja, ja det var en del backning i alla fall!) på den plats vid sedan blev tilldelade.

Vilamoura visade sig vara en trevlig semesterort och hamnen är mycket bra! Vi lämnade båten strax efter tilläggning för att ta en glass och något kallt att dricka i den nära 30 gradiga värmen. Kvällen blev en helkväll på ”stan”. Det började med med att grabbarna gick på sportbar för att se på Sverige-Spanien. Sedan lyxades på den svenska restaurangen ”Aquavit” där typiska rätter såsom gravad lax, skagen röra samt köttbullar med kokt potatis samt lingonsylt. Mums! Efter en mycket god middag hamnade vi på en engelsk pub som hade live band. Tilda shakade loss en liten stund (Hon blev dock lite blyg när alla spanade in henne). Tilda påpekade flera gånger under kvällen att ”så där skulle hon också göra när hon blev stor”, dvs spela covers på krogen. När vi skulle gå hittade vi inte vår yngsta son. Han hade fastnat vid karikatyrteckningarna – helt fascinerad!

Inga kommentarer: