måndag, juni 30, 2008

Casper

David skriver:


Wow!!


Hej alla! Igår var jag med om en supergrej! Det var den bästa dagen på hela resan! När vi kom hit på lördagskvällen såg vi en delfin som simmade bakom oss när vi skulle lägga till i hamnen. Igår (söndag) såg vi delfinen simma bakom massor av båtar. Klockan nio på kvällen så kom delfinen till vår båt. Vi höll på och klappa och klia honom. Jag och Jacob gick fram i gummibåten och lekte med honom. Det var jätte kul. Jag, Jacob och mamma klappade honom. Det kom massor av folk som stod och kollade på. Det var en kille som var viste mycket om honom. Delfinen hette Kasper och var 3½ m. Han var 6 år och har varit här i 3veckor. Han har varit i en annan hamn i Portugal som heter Aveiro. Han har också varit på Irland. Han hade många ärr på ryggen som vi tror är av propellrarna från båtarna. Han väger ½ ton. Vi lekte med honom till kl 11, sedan fick vi säga god natt.
Kasper älskade att leka med våran stora, vita fender. I slutet började han hoppa upp med halva kroppen och försökte "krama" fendern. Hoppas han kommer dag igen!


Ulrika skriver: Nu har vi alltså fått klappa en "vild" delfin – Helt fantastiskt! Barnen var helt lyriska!
Idag hyrde vi också bil och åkte först norrut till Viana do Castelo, vilket är en mycket fin stad med en rik historia! Vi tog sedan landsvägen mot Porto och fick uppleva Portugal än mer. På vägen passade vi på att bunkra. Portugal är förhållandevis billigt, vad gäller mat (och vin). Vi besökte Porto, Portugals andra stad, vilket verkligen var en upplevelse! Hit vill vi åka igen!
Idag skall vi åka en sväng med bilen och i morgonbitti kl 05.30 bär det av vidare norrut.

Inga kommentarer: