lördag, juni 07, 2008

Fastlandet – En helt ny miljö

Vid 01.00 på natten tog vi ner seglen, motvind! Natten var spektakulär, månsken, miljoner stjärnor och en Trafiksepareringszon. Detta är för oss ”inomskärsseglare” en ny upplevelse. Det enda man ser är massa lantärnor runt omkring. Det är svårt att avgöra vad det är för fartyg, hur stora de är, vilken kurs och fart de har, etc. Helt plötsligt kan man ha ett stort tankfartyg på mycket nära håll. Ovärderliga verktyg i detta äventyr är radar och kikare. Med dessa kan man till slut reda ut hur man skall hantera de olika ”lamporna”.

Vid 10-tiden anlände vi till Torrevieja, som visade sig vara en riktigt mysig hamn. Själv stan var inte speciellt mysig dock. På eftermiddagen åkte familjen (förutom pappa) till stranden. Det märks att barnen har blivit bortskämda av det fina klara vatten vi haft förmånen att ha runt oss, för David tyckte vi kunde åka tillbaka till båten efter 30 minuter. Han tyckte inte att snorklingen var så bra!! Tilda är oerhört orolig för vår gummibåt. Vi måste sitta och hålla i förtampen på båten, annars tjoar hon i högan sky! Hon har ju i och för sig sett den vara på väg ut ett par gånger.

Det märks att vi nu är rejält bruna. Håkan undrade om Ulrika hade tagit på sig strumpbyxor idag! Det visade sig dock bara vara solbrända ben!

I denna stad hittade vi i alla fall en del saker som vi letat efter till båten/hemmet. Vi införskaffade en styck hängmatta, en kaffekokare som piper, glas av plast (Ulrika har nu tröttnat på att slå sönder glas) samt kuddar att luta huvudet mot i sittbrunnen.

Efter denna fantastiska shopping bar det av till en restaurang. Mycket god mat och trevlig servitör. Det hände dock en liten ”accident”. Tilda tyckte att tavlan med menyförslag var väldigt fin och blev lite närgången mot tavla. Det suddades ut lite. Hon fick lite panik och skulle försöka fixa till, vilket resulterade i att större delen av erbjudandena försvann. Nåja, de hade tid till att skriva ny text och förresten, vem kan bli sur på ett litet blont yrväder med vit midsommar-dröm-klänning och hatt med blommor på? Inte spanska servitörer i alla fall!

Inga kommentarer: