måndag, april 14, 2008

Tvätt och annat


Jösses vad det regnade i morse! Det åskade också… Håkan åkte själv iväg och handlade ännu mer grejer. Det var väldigt vad saker som krävs för en familj på en båt!

Ulrika har idag varit fröken. Lite kämpigare än vad vi hade trott. Killarna var inte riktigt så motiverade som man kanske trodde, men man kommer på ”trixen” efterhand. En bra morot är att de skall få ledigt helt om ett par veckor när vi får besök av familjen Veem (de består av en hel hög av kompisar!!).

Just nu är det ett himla tempo på det mesta! Det är så mycket som skall fixas och planeras. I kväll dök segelmakaren plötsligt upp och tänkte börja sy det stormsegel som vi beställde för två månader sedan!!!! Det skulle vara klart om tre-fyra dagar. Hmmmm då tänkte vi lämna Frankrike för Corsika. Vi borde tänkt på att säga till den franska säljaren att avresedag var några veckor tidigare – då kanske allt hade varit klart. Nu är inte båten inte ens vaxade vilket de också hade lovat. Ja ja det är inget att hänga läpp för – majana manjana….. vänta det är väl spanska???

Tilda har för första gången i sitt liv sett Madicken – hon är helt såld! Går runt och kallar killarna för snorunge – vad är det Astrid lär våra barn egentligen? Tilda berättade också efter filmen att Madicken och co hade fått ”möss” i håret. Tror kanske att hon menade löss……

Idag har vi tvättat för första gången. Oerhört smidigt - faktiskt. Packade tre maskiner a 3.80 € styck – 40 minuter senare var de färdiga. Båten var som ett enda stort tvätt streck, men torken var bra. Sol & vind!

I morgon är det Marineland som gäller – skall bli spännande!

Jacobs rader om den 14:de april!

Tja! Idag vakna jag av totalt spöregn! Sen höll det på att regna ” hela dan”. När solen kom blev det värsta varmt! Men jag skippade att bada, det är fortfarande iskallt i vattnet. Jag valde att sola lite i alla fall! Hoppas ni har det bra!
Idag såg jag att den största båten inte var 150 fot, utan 165!!! Alltså typ 50meter!
Jag har börjat plugga i alla fall, saknar er alla!! Men fortfarande mest en speciell person……

Inga kommentarer: