fredag, april 11, 2008

Stressigt!


Arlanda: Skänkte en tacksam tanke till kunden Norwegian/Fly Nordic som fixade extra kilo på flighten! Vi hade med oss ca 170+ kg ner! Flygresan gick smidigt och barnen var jätteduktiga! Sex paket Hubba Bubba tuggumi gick åt i och för sig. Många gigantiska bubblor blev det. Davids nyköpta ”coola” pilotbrillor fick sig en släng.

Landade i Nice: Fullkomlig panik!! På telefonsvararen fanns Pierre Paturle (säljaren av båten). ! Kl var 13.30 när vi landade. Pappren klara. Vi var tvungna att vara på tullen i Cannes kl 14.30 för att få ut våra efterlängtande papper (skulle fått dessa för tre veckor sedan, men fransmän är ju inte de bästa på byråkrati…) Pappren som vi till slut fick ut visar att vår båt nu inte längre är fransk, vilket ju känns tryggt ;-) Nu måste vi bara få papper på att båten är svensk.

Beställde snabbpostleverans till Sverige – oops fattades ett papper. Håkan körde racer till båtfirman och fick tag på det sista pappret. Vi hann få iväg dem till Sjöfartverket i Sverige i sista sekunden innan helgen!! Förhoppningsvis kan vi få leverans från Sverige senast på onsdag. Först då kan vi lämna hamnen i Golfe Juan, där vi nu befinner oss. Fast det gör inte så mycket ändå. Vi måste ju hinna köpa allt som behövs, åka med barnen till Marineland (massa roligheter för barnen) och om mamma får bestämma, ta en tur upp i Provence.

Oj vad det såg ut i båten efter att 7 st stora hockey trunkar samt 5 maxade handbagage hade landat….. Men båten känns kanon! Fast…. Ganska liten jämfört med grannarna… Vilka enorma båtar det finns. De som ligger här nere är sjukt stora. 150 fots motorbåtar….

Båten var tom på mat så vi åkte och handlade i den franska affären. Tilda blev jättefrustrerad och vi fattade först inte varför. Sedan blev hon tydligare med vad hon ville. Hon ville lära sig att prata franska som mamma och hon ville lära sig allt, direkt…

David skriver:
bon jour! det betyder hej på franska. Idag höll jag på att bli påkörd av en bil. De är konstiga här, de pussar såna som dom inte känner och åker mopeder å röker och äter baguetter varje dag. Landskapet är fint, det är mycket palmer och fina stränder.

Inga kommentarer: