fredag, april 18, 2008

Skall vi åka eller inte?

Väderprognosen säger att det skall blåsa 15 sekundmeter vid midnatt, norr om Korsika. Det har vi ingen lust att segla i, första turen med båten. Vi väntar med att lämna hamn!

Idag börjar det ta lite på ”att göra listan”. Om det var någon som trodde att man hade det lugnt och skönt på en båt som ligger i hamn med tre barn – trodde fel! Det är ett evigt fixande, skolundervisning, tjat om tandborstning, matlagning, handling (jösses vad killarna äter nu för tiden) och planerade. Nu är det ju i och för sig så att Håkan är en ”arbetsnarkoman” normalt sett. Vi borde förstått att tempot på båten inte skulle lugna sig förrän kl 22.30 på kvällarna!

Håkan, Ulrika och David har kommit igång med joggingturer i stort sett varje dag. Det är fantastiskt skönt! Jacob är lite förkyld och får ta det lugnare... Tilda roar sig med att leka kurragömma i båten. Vi tror vi kan alla gömställen nu.

Nu känner vi ett behov av lite leksaker till Tilda. Vi fick inte med oss mer än böcker. Vi har givetvis köpt ritblock och färgpennor. Hon har också tränat på att skriva (hon vill också gå i skolan). Tilda har mest varit arg idag. Hon har lite knip i magen och det gör ju saken inte bättre!

Vi har köpt fiskespön och håvar - så nu skall det bli fiska av!!

I morgon är planen att segla till Korsika. Resan är ungefär 100 distans. Borde ta max 20 timmar att gå över.

Davids ord 18 april:
Idag var det hemmagjord pizza det var super gott. Tills jag tog för mycket cayenne peppar det sved på tungan i 10 min efter. Idag joggade vi också.

Inga kommentarer: