söndag, april 27, 2008

Delfiner!!!

Davids ord

Vi har sett DELFINER vilda!!!!!! De simmade längst fram, sicksack vid båten och hoppade högt bakom båten. Tilda hittade på en ny låt, den gick ungefär såhär; ”Delfiner, delfiner är det bästa jag har sett!!”

Vi vaknade ganska tidigt och snabbade oss för att kunna hinna till stranden till kl 9. Familjen hade ”dejt” med våra norska nyfunna vänner. Håkan & Ulrika tog sig en springtur. Vi blev förälskade i en herrelös golden retriever och skulle gärna tagit med henne hem. Vi fick tre underbara timmar på stranden. Solen stekte, vi hade trevligt sällskap i form av familjen Tangye och kunde verkligen njuta av ett underbart Korsika.

Vi åkte vid 12 tiden och satte segel. Vilken seglats – dryga 8 knop på 6 sekundmeters vind – otroligt härligt! Höll i sig ca två timmar, sedan dog vinden…. Eftersom vi skulle gå 45 distans fick vi snabba på med motor. Med facit i hand var det tur att vi gick för motor för med de fantastiska kalkklipporna vid Bonifacio i förgrunden, dök sex delfiner upp. Tilda såg dem först och började tjoa. De kom fram till båten och simmade längs med fören på båten. Helt otroligt att se!
Vi gick in till Bonifacio hamn. Tvättade en hel massa kläder på tvätterian (hade varit skönt med tvättmaskin i båten – ja, ja i-landsproblem igen…) Vi åt på restaurang på kvällen. Alla killar åt pizza, Tilda åt spagetti bolognese och mamma åt musslor. Bonifacio var en urmysig stad och vi skulle gärna återvända hit i framtiden!

1 kommentar:

Johanna sa...

Heej!
Vad häftigt att ha delfiner brevid båten!
Allt verkar vara så härligt ute på havet.
Hoppas allt är bra.
Saknar diiiggg JACOB!!
Kramar Johanna