lördag, april 19, 2008

Kan man ta flyget till Korsika?

I morse kollade vi vädret på flera ställen – verkade perfekt – 8 sekundmeter max och 0,5 meter höga vågor. Nu drar vi till Korsika – trodde vi! Jösses vad fel prognoser kan ha!



När vi kom ut ur hamnen tornade vågorna upp sig. Vi har aldrig varit ute i så stora vågor någon gång tidigare! Vi kämpande på i två timmar och hoppades på att det skulle lugna sig. Icke sa Nicke! Vinden ökade istället till 12 meter per sekund och vågorna blev ännu större. Fanns inte en chans på miljonen att vi skulle fortsätta över natten i dessa vågor! Alla var sjösjuka – Jacob & Tilda klarade sig bäst eftersom de tagit sjösjuketabletter. Mamma kräktes ett par gånger och till och med pappa fick ta ett sjösjuketuggumi (och det är första gången det någonsin händer!!)

Med facit i hand kunde vi konstatera att vi inte heller hade förberett oss som vi skulle för en lång seglats. Allt skall vara klart och lättåtkomligt, såsom mat, dricka, godis, solskydd och sist, men inte minst sjösjuketabletter!!!

Nu är det också så att motorn inte vill varva upp och båten måste lyftas. Troligen har de monterat propellern fel!!! Jipppiii!! Paturle får komma!


Men vi har det underbart nu! Ligger i en urmysig hamn som heter Beaulieu sur mer! Vädret är kanon och vi betraktar alla läckra hus som ligger upp längs berget! Jösses vilka villor!

Vi har ätit gott på en uteservering och tagit en promenad i denna fina lilla stad!



Killarna har fått fiskespön och de testade att fiska. Tyvärr blev det inget napp! Vi har också köpt en dörja så vi skall se om vi kan få någon fisk när vi seglar. I kväll är vi jättetrötta efter en hård tur till sjöss.

1 kommentar:

Anonym sa...

HEJ David!
Hur har du det?Vi har börjat spela i s:t erikscupen och vi har vunnit 1 match och den andra matchen hoppade dem ur.Det andra laget har fått en förlust och en match 1-1.Vi saknar dig på planen.
Mvh.Adam