tisdag, april 15, 2008

15 avril (franska för april) - Riktigt kul!


Marineland. Vi trodde att det skulle vara lugnt idag på Marineland, en tisdag i mellansäsong. Fel, fel fel… Kanske hade många franska barn ledigt idag för det var knökfullt!

Det var fantastiskt att se späckhuggarna och deras tränare i samspel. Vi såg också delfiner, hajar, sköldpaddor, sjölejon, pingviner och rockor (som man fick klappa). Tyvärr var Aquasplash stängt…. Vattenrutschbanor som barnen hade älskat… Man öppnar inte förrän i slutet av maj och det hade ju varit lite kallt. Detta kan till och med vi nordbor hålla med om.

Efter Marineland var vi återigen på Carrefour – jättevaruhuset – nu har vi flippflopps, borrmaskin (för 120 kr, får se hur länge den håller…) och nu måste vi väl ändå vara klara med bunkringen….

Alla papper för båten har iallafall anlänt till Sjöfartsverket i Sverige. Nu hoppas vi på att de räcker och att budet kan gå tillbaka hit ner i morgon. Kanske har vi då vårt svenska nationalitetsbevis på torsdag. Kan vi möjligen åka mot Corsika då? Är vädret bra? Vi får se. Största utmaningen är i alla fall att få klart med säljaren av båten och få stormseglet på plats.

Davids ord:

Bon jour! Nu har VI varit på Marineland och det var super-duper-kul! Det jag tyckte var det definitivt roligast var killer whale show - alltså späckhuggare. Vi fick en massa kort på dem. Det var en tjej som stod på och dök tillsammans med späckhuggaren. De pussades också.
Typiskt fransmän….

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hopp!

Håkan det verkat ju vara precis lika högt tempo som på jobbet...Glöm ej att relaxa nu...

Peter Strandh

Anonym sa...

Hej godingar! Låter skönt med sol. Här är det bara 3 grader+...
Och ingen skola, killar! Så lyxigt. Lukas saknar David. Han köpte en bautastor studmatta i söndags och nu har Buster och Lukas träningsverk av allt studsande! Tänker på er.
Kramar
Annie och grabbarna

Anonym sa...

Bonsoir Les Moulins !

Fick precis den här adr av mamma, jätte kul att läsa hur det gâr för er. Lâter härligt att vara pâ rivieran nu.
Skulle ni behöva hjälp med nâgot typ översättning eller annat sâ säg bara till.
Ha det fortsatt bra !

Kram hannah, Eric, Rose och Nils