tisdag, maj 13, 2008

Utflykt i de sardinska bergen

Avvaktar fortfarande med överfarten till Menorca. Planen är att lämna hamn i morgon bitti. Vi kollar uppdateringarna på vädret löpande. Blir det för mycket Thunderstorms varningar så vänder vi! Vind kan man oftast fixa, men åska är inget roligt!


Idag hyrde vi bil. Åkte söder ut mot Bosa och det var otroligt vackert! Vilka berg och vilka vägar! I Bosa åt vi lite pasta (för ovanlighetens skull) och kikade runt. Bosa är en ganska mysig, gammal sardinsk stad med ett fort längst upp på ett berg. Vi tänkte gå upp, men de hade stängt av vägen upp…. Vi passade också på att storhandla nu när vi hade bil. Vatten är väldigt tungt att släpa till båten så nu har vi fyllt båten till bredden (jag tror att vi har 168 liter flaskvatten – Håkans kommentar)!

Vi åkte en helt otroligt vacker väg rakt upp i berget. Kom upp på 650 meters höjd. Då blev ett av våra tre barn bajsnödigt – trycket ändrades kanske lite mycket uppe bland molnen? Vi löste detta bland bergen, blommorna, stenarna och fåren!

Tilda har fått en sparkcykel idag. Hon är livsfarlig när hon kör runt på denna! Förhoppningsvis skall hon lyckas utarbeta lite mer säkerhet kring detta ”fordon” (som är märkt med Barbie) med tiden.

Ikväll har vi för första gången köpt hämtpizza, lite för att säga farväl till det italienska köket!

På lördag landar våra efterlängtade släktingar i Palma, Mallorca. Vi vill verkligen hinna dit och möte upp dem! Det är Thomas (bror till Håkan), Susanne (fru till brodern), Therese (dotter till Thomas & Susanne) och hennes sambo Dennis som skall stanna en vecka! O, vad det skall bli roligt!

Vi laddar nu för att lämna hamn i morgon bitti, tidigt! Här måste sjösäkras (se till att inte våra grejor åker i golvet). Nu dröjer det (förhoppningsvis) i alla fall ett par dagar tills vi uppdaterar igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Hittade er sida av en slump och blev så glad av att se er så fräscha och glada. Hoppas vädret vänder till er fördel!

Lagnö pryds av blommande och doftande hägg. Ebba pratar mycket om Tilda så jag ska visa henne era bilder imorgon.

Ha en fortsatt skön resa! Många kramar från familjen Möller

Anonym sa...

Halloj där! Hoppas ni är på väg över nu. Här är det regn och rusk och 5 grader varmt. Viss skillnad mot förra helgen när det var 20 grader varm kl 24 på lördagsnatten.....ena dagen skickar man ut vinterkläderna i garaget för att nästa dag i rask takt ta in alltihopa igen. Ägnade gårdagen åt att stå på loppis utanför Coop iförd underställ och vantar. Eftermiddag och kväll på konfirmation. Lars åkte sedemera tur och retur Gränna på kvällen/natten för att hämta hem Matilda till gen.rep på teatern. Hon var där på ett pre-camp läger inför sommaren. Denna dag har förflutit i stilla kyla, kan man säga. Ska nu kasta mig över den skojsiga uppgiften att laga något oerhört kulinariskt, läckert till middag....undrans bara vad...! Nästa vecka är fullt ös med teaterföreställningar i princip alla dagar fram till söndag, så vi vet i alla fall vad vi ska fokusera på då! Kram på er Tina o gänget.