onsdag, maj 21, 2008

Reflektioner från gårdagen...


Enligt "boken" är Porto Colom inte en speciellt trevlig hamn. Stämde inte riktigt, men dom visste att ta en bra hamnavgift! Efter rengöring både av tänder och kropp hittade vi en riktigt bra krog. Inte helt gratis den heller, men dom bjöd på en flarra Moêt efter maten.




Vaknade upp till en strålande dag och en lätt ilsken båtgranne. "Drack ni Piña Colada igår eller?"
Minnet kom sakta tillbaka och det stämde, vi avslutade med en färsk ananas, dock utan colada.









Gick sedan söderut och gick på ett stim delfiner efter någon timme. Fantastisk upplevelse! Stävade runt Mallorcas sydligaste spets och ganska välgrillade anlände vi till Porto Rapita. Ah, nu skall det bunkras! Spanskan kom till användning och det skulle bara vara "cinco minutos a un grande supermercado". Efter trettio minuters vandring i stekande sol var vi beredda att ringa 112. Språkade med en lokal förmåga som lite ironiskt meddelade att det finns inga stora supermercados i Rapita. Hittade en liten butik som uppfyllde bunkringsbehovet till ca 55%.


Avrundade kvällen med grillspett (som fick göras färdiga i wooken, eftersom grillkol är något helt annat i Spanien än i Sverige). Nu skall vi snart göra natt och fortsätta mot Palma imorgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul och trevligt att läsa om era upplevelser efter några dagars tystnad. Ni verkar ta de flesta problem med ett "medelhavs-lugn"....kanske något vi här hemma skulle lära av. Hemma på Lagnö gör våren lite stapplande försök , ena dagen 25 grader och 5 grader dagen efter...men det ska visst bli bättre.

Varma hälsningar från
Chris, Mathias, Calle, Olivia och Gustav

Annie sa...

Lukas saknar David och undrar hur killarna mår?
Här hemma var det återträff på Lagnö skola häromdagen och Annie har just avslutat sitt arbete på AKB och har nu en veckas semester. Pina Colada låter urgott. Själv skall vi göra Chaipirina!
Snälla David, maila till Lukas på lukas@andren.se eller via Annies mail: annie@adelsson.se
Kramar till allihop från Lukas och Annie