måndag, maj 19, 2008

Blixtar & dunder

Vi vaknade till ljudet av åska i Ratjada. Regnet vällde ner och vi fick till och med en hagelskur på oss. De flesta av oss somnade om stund efter åskknallrandet och sov till kl 10! Håkan gick & köpte gott färskt bröd. Vi lyxade till det med goda & onyttiga ”kroaxanger” till frukost. De manliga passagerarna (och Tilda) gick och shoppade fiskeutrustning.

Therese fastnade framför film idag – när det regnade är det ju riktigt mysigt att sitta i båten med värmeljus (inte för värmen, men för fukten). Även David och Tilda tyckte att det passade bra att hänga på Therese romantiska komedi.

Tompa fixade, med Håkans hjälp, en god pannbiff med lök samt kokt potatis till lunch – alltså, sådär riktigt ”Mallorcanskt”.


Båtturen idag blev inte så lång, endast 16 distans. Målet idag var Porto Cristo. Fick lite sol på oss på vägen och Susanne rattade skutan en stund. Anlände vid 16.30 till ett mycket fint och soligt Porto Cristo. Jacob & David snorklade och hittade både ”farligt” sjögräs (de hade sett i en förteckning över marint liv i Medelhavet så de visste) och en miniglastomte.

Susannes kommentar:

"I´m sailing, I´m sailing.... Roddan hade rätt och hur svårt kan det vara? Haft en suverän dag på havet och segling är riktigt kul! Man kan möjligen ha lite synpunkter på besättningen som kanske inte trimmade seglen riktigt som jag ville. Men, men, det kan ju bara bli bättre. En annan sak är det här med vågor och sjösjuka. Jag hade blivit varnad men jag måste säga att Släta Damm är nästan lika upphetsande som Medelhavet. Jag vet att det låter lite kaxigt, men så här i skenet av fullmånen och efter lite vin blir man lätt det.

Inga kommentarer: