söndag, maj 25, 2008

Mors dag i tvätten…

Idag har det varit riktigt trist väder med grå himmel och rejäla skurar med gulröd sand. Sanden kommer från Sahara och lägger sig som ett snyggt lager på alla båtar och bilar.

Dagen har vigts till att tvätta i de automattvättmaskiner som finns på hamnområdet. Ulrika har haft en hektisk diskussion med en tysk dam som minsann skulle ha en av de maskiner som vi använde för hon hade väntat 20 minuter & skulle minsann gå på kvällen. Tur att man inte är hänvisad till tvättstuga hemma i alla fall och framför allt tur att man inte måste dela dem med tyska tanter. Lite förutfattade meningar kanske, men vi har träffat ganska många tyskar här (typ överallt) och de är inte alltid så vänliga & hjälpsamma som man skulle kunna hoppas (läs; hjälper inte till när någon har problem att lägga till, smiter före i kön till tankningen & skäller på en för att man råkat slänga in en liten bit ananas (av misstag) i deras båt).

Morsan firade det mesta av dagen i tvättstugan, men fick en fantastisk fler-rätters-middag på kvällen. Som en fin avslutning på kvällen blev det en medtagen ”Midsomer Murders”, vilket var riktigt mysigt att kika på. TV är något som vi ”vuxna” i stort sett aldrig ser på!

Inga kommentarer: