torsdag, augusti 21, 2008

Göta Kanal




Resten av kanalen klarades av i ett huj, men trevliga slusskompisar. Genom hela kanalen gick vi med Mareld, med Janne och Karin som fast besättning. I vår konvoj gick även en mycket trevlig operasångare som höll på att frakta hem ett stålskrov för vidare byggnation. Han var ensam, så Jacob hjälpte till ibland. Några dagar fick vi även slussa med ”Skalman” (en ca 20 fot lång segelbåt).

I Borensberg blev det hålligång. Det började med vi bjöd över besättningarna på lite vin och snacks. Vi fick då även prov på Jannes och Jacobs gitarrspel. Kvällen avslutades med kräftkalas i Mareld. Besättningen på Gica tog dock en tidig kväll men vi kunde höra prov på operasång från grannbåten. Barnen roade sig hela kvällen med en fantastiskt söt 5-månaders hundvalp som de blev upp över öronen förälskade i.

Väl ute i kanalen styrde vi kosan mot Arkösund där vi blev bjudna på drinkar av våra nyfunna slussvänner Karin och Janne.

Näst sista dagen styrdes stäven mot Utö. Vi avnjöt en mycket mysig och god middag på Utö värdshus och kunde vakna upp till en fantastisk sista morgon med vackert väder och en liten gnagande känsla i magen – sista dagen… På vägen hem tog vi vägen om Vaxholm och köpte skumpa.

Inga kommentarer: