fredag, augusti 08, 2008

Caledonian Canal



Canelonian Canal är verkligen oerhört vackert, med höga berg och djupa dalar!
Familjen Nylund, efterlängtade som de var av alla ombord, anlände med det mycket långsamma tåget från Glasgow. Sedan följde slussning och mys i det vackra landskapet.

Vi har verkligen fått bekräftat att skottskan är så svår att förstå som det sägs och det är lite pinsamt att om och om igen be dem repetera. Man anser ju sig vara ganska bra på engelska egentligen…..

I slussarna i Fort Augustus var Gica den absolut största sevärdigheten och man kan nu finna kort på Gica med besättning i bl a Kina, Japan och Italien!

Vi har haft enligt skottskt mått mätt, haft bra väder i kanalen. En dag regnade det och det var när vi befann oss på Loch Ness sjön, vilket passade ganska bra. Även om det regnade när vi befann oss på Loch Ness, så trotsade större delen av besättningen regn och det faktum att det var 13 grader i vattnet, och hoppade i. Vi såg dock inte något sjöodjur! Faktum är att det är enormt dålig sikt i sjön så Nessie kan leva runt ganska anonymt i den 300 meter djupa sjön (djupare än Nordsjön).

När vi var på väg ner med slussarna i Inverness dök det upp två personer som såg ganska crazy ut med skottska mössor och rött hår! Det var Bosse och Wille som dök upp inför avfärd över Nordsjön.

Kvällen innan alla kvinnor och barn skulle lämna båten blev ganska kaotisk med tvätt, packning, matlagning och bunkring. Det var ännu mer kaotiskt när vi kollade väderleksprognosen för veckan framåt. Snabbt togs beslutet att Gica skulle lämna hamn och bege sig ut på Nordsjön redan dagen efter, vilket inte var planen från början.

Mor och barn Molin åkte till Prestwick (utanför Glasgow) med Mor och barn Nylund. Nylundarna tog planet på kvällen, men Molinarna fick sova på hotell för vidare flyg till Göteborg och Ljungskile (där mormor och morfar bor). Hemma hos mormor och morfar fanns till allas glädje åtta vuxna hästar och sex små föl!

Inga kommentarer: