fredag, juli 04, 2008

Sightseeing by car

Idag är det regnigt och väldigt blåsigt väder. Vi bestämde oss för att hyra bil. Åkte till Vigo, som ligger knappt två mil bort. Trevlig stad, men dock mycket storstad! Träffade ett gäng killar som seglat ner en båt från Sverige. Visade sig att de var från Uddevalla (Ulrika är från Uddevalla). Till saken hör att när hamnkaptenen i Baiona hörde att vi var från Sverige, så sa han att han hade varit i Uddevalla flera gånger och frågade om vi kände Carina & Gunnar Olsson, vilket vi då inte gjorde. I Vigo träffade vi dock denna Gunnar Olsson. Världen är otroligt liten!

Hamnkaptenen i Baiona har också haft äran att träffa delfinen Kasper (eller Jasper som han kallas på spanska). Han berättade att Kasper har en egen hemsida till och med. Vi har försökt att lokalisera denna, men vår spanska är inte tillräckligt bra.

I morgon bär det av mot La Coruna. Thomas, Therese & Dennis kommer på tisdag så nu börjar det bli lite bråttom att komma fram. Vi planerar att nattsegla, men har kollat in en bra ankringsvik på vägen. Om vi skulle ångra oss. Det går ganska grov sjö ute på havet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Morsning! Long time no writing skulle man kunna säga. Varit fullt upp med diverse möhippor och svensexor och avresande barn till Norge och England. Nu är Erik o Aaron på plats. Dom har haft 2,5 dagar fullspäckat program med Wille och Lars i London. Bland annat har de hunnit med 2 musikaler och diverse museum, sightseeing, Hamleys..Erik ringde igår kväll och sa att de kommit fram till skolan vilket var skönt för en orolig mamma att få höra. Matilda har mobiltelefonförbud så där vet vi inte mycket. Ledaren från Sverige mailade dock i morse och meddelade att allt bara var toppen. Möhippan var jättemysig med brunchinledning och bubbel, följt av glasblåsning i Annars glashytta. Liliane fick till två riktigt bra glas, imponerande.(Hyfsad värme att jobba i!). Därefter följde ompyssling och mys hemma hos Anette med mer bubbel, tavelmålning av Lilian med motiv = bröllopsnatt, kollektiv avmålning
av Liliane av oss andra. Efter omklädning till folkdräkt och med Gärdebyvisan på högsta så tågade sällskapet över ön, Liliane insamlandes ingredienser och verktyg till sockerkaka till höger och vänster i hus efter vägen. Avslut hos Elvy med resten av bubblet och massa god mat (finsbaserat på förekommen anledning) och sladder in på nattkröken. Grabbarna hade hyrt en jättekatamaran och 15 glada gossar i ålder 45+ äntrade båten i lördags morse och återkom sent på söndagens kväll. På programmet stod sillunch, bastuflotte, dans på bryggan av och med Wille, middag på Möja, lunch i Sandhamn ock koll på starten av Gotland runt. Med tanke på mängden dricka som bars ombord led ingen av törst i alla fall! Så mycket mer än så har inte framkommit om de två dagarnas äventyr! Idag har det regnat hela dagen, urtrist. Jakob håller på att klättra lite på väggarna. Igår var han, jag och Gustav på bio i stan och såg Lilla spöket Laban. Det var uppskattat! Lars och jag jobbar omolott denna vecka och sedan åker Lars ner till kusten och jag jobbar en vecka till. Därefter följer ett antal dagar med åkande kors och tvärs mellan Stockholm, kusten, Oslo (upphämtning av Matilda), kusten, Åland, Stockholm (hämta Erik), kusten och sedan åter Stockholm för bröllop. Lagom avslappnande semester tycker jag....Men sedan ska vi ju åka och hälsa på er i Skottland och det ser vi supermycket fram emot allihop. Det ska bli så himla kul att se er. Måste väl kasta mig i ett solarium ett par dygn bara så vi kan matcha upp något med solbrännan. Kram på er, från Tina och gänget.

MIcke & Pernilla sa...

Hej Familjen!

Ni verkar ha det fantastiskt skönt och spännande. Jag och Pernilla tänker ha en liten fest för att fira våra 40-årsdagar.Det vore väldigt kul om ni hinner hem till den 23:e augusti.Såg dock i er planering att hemkomsten är beräknad till den 30 augusti, men om vindarna är goda så kanske det går.


Ha det underbart!

Kramar Micke & Pernilla